torstai 8. tammikuuta 2015

DIY liitutaulu


Täällä sitä vietellään lomaa pohjoisessa ja nautitaan kunnon talvisista maisemista. On ollut ihanaa nähdä ystäviä pitkästä aikaa ja lapset ovat saaneet viettää myös laatuaikaa isovanhempien kanssa. 

Tein hieman ennen lähtöä ihan pikamuutoksen eteisessä. Mistään isosta DIY -jutusta ei ole kyse, jos siis lainkaan sellaisesta. Meidän tämän hetkisessä kodissa on hyvin tylsä eteinen. Toisella seinällä on vaatekaapit ja vedenvaraaja, toisella vaatehuoneen, vessan ja sähkökaapin ovet. Haaveilin laittavani eteisestä edes jotenkin persoonallisen naulakolla ym. jutuilla, mutta eipäs sinne juuri mitään saa laitettua. Kyllästyin tilaan täysin ja tein pikatuunauksen liitutaulutarralla. Muutos ei kestänyt kuin hetkisen ja ilme minusta tuli paljon paremmaksi. 


Leikkasin sopivan palan liitutaulutarraa ja liimasin sen sähkökaapin kylkeen. Sitten vain pikaisesti hieman liitutaulutussilla tekstiä pintaan ja valmista tuli. Mitään ihmeellistä tekstiä tai hienoa kuvioa en keksinyt, mutta ehkä saan tässä uusia ideoita ja yritän niitä toteuttaa myöhemmin.




Me asutaan nyt aika uudehkossa talossa, jossa on käytetty mielestäni hyviä lattiamateriaaleja. Näin neljän kuukauden asumisen jälkeen voin kuitenkin todeta, etten voi suositella tasaisen harmaita (suhteellisen tummia), mattapintaisia kaakeleita lapsi- /koiraperheen eteiseen. Lattiassa nimittäin näkyy todella helposti kaikki mahdollinen. Sitä saa olla putsaamassa jatkuvasti ja tästä syystä meilläkin on lattia lähes vuorattu matoilla. Enimmät kurat jää kuramattoon ja sen jälkeen muovimatto estää lopun lian siirtymisen eteenpäin.

Olen kyllä enemmän kuin tyytyväinen, että me koettiin lattia tässä vaiheessa, jotta emme laita tällaista lattiaa tulevaisuudessa itsellemme. Väri on kyllä ollut hyvä ja lattia on kaunis, mutta ehkä pinta voisi olla jollakin tapaa erilainen tai väritys elävämpi. 

Olen ollut nyt lomalla hieman huonosti koneella, mutta lupaan vastailla pian teidän kommentteihin. Niitä on ollut tosi mukava lukea <3 Kiitos!


Oikein mukavaa loppuviikkoa!


Laura

18 kommenttia:

  1. Kivasti hyödynsit sähkökaapin! Oon liitutauluhullu, joten diggaan ja tykkään kovasti ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 tuo on ollut usein mielessä ja nyt viimein sain aikaiseksi tämän toteuttaa. Liitutaulut on niin kivoja!

      Poista
  2. Kivasti laitoit tarraa, mulle vielä aivan uusi juttu!
    Tykkään myös liitutauluista ja maalia olen kyllä sutinut!
    Mukavaa reissua pohjoiseen ja rentouttavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Sä oot toteuttanu tän, kiva! Mä oon miettiny ihan samaa, meillä on samanlainen sähkökaappi, mut paljon rumempi eteinen. :D Niin ajattelin, et jos liitutaulu ees tekis siitä kivemman. :P Mut sit kun tuli se talotarjous tehtyä niin ajattelin, että en nyt ala teippailee. Nyt sit vois taas pööööh.

    VastaaPoista
  4. Kivalta näyttää! Itelläkin ollu mielessä jos jonkinmoisia liitutaulu jutskia, ei vaan näytä saavan aikaseksi toteuttaa..ü
    Huippua lomaa sinne!

    VastaaPoista
  5. Aivan ihana ja voi että mäkin haluan tuollaisen liitutaulu memo boardin meille. Miksihän en saa sitä aikaiseksi :). Eikä meillä ole kyllä paikkaakaan sille. Höh!

    Kaunis on :)

    VastaaPoista
  6. OIkein hyvältä näyttää :). Mä olen myös toteuttanut tämän idean maalaamalla (koska halusin peittää koko oven), kun totesin, ettei varmaan ole mitään tylsemmän näköistä, kuin kovan valkoinen ja kiiltävä sähkökaapin ovi! Ei meillä nyt hirveästi käyttöä ole ollut tuolle liitutaululle, mutta ainakin pojan futistreenit on siihen raapustettuna, ja jotain muuta pientä.

    VastaaPoista
  7. Tosi hyvä idea ja hyvin sait paikan hyödynnettyä, oikein kiva! :-)

    VastaaPoista
  8. Kivalta näyttää :D sähkökaapit on muuten niin ikäviä. Oikein ihanaa lomaa!

    VastaaPoista
  9. Tuo näyttää kivalta. Itselläkin tuo odottaa tekijäänsä kun sähkökaappia pitää ensin fiksata ku edellinen idea ei ollu toimiva.

    VastaaPoista
  10. Olen ihastellut useammallakin kotoisia liitutauluja. Vaikka olenkin opettajana niin voisin vielä työpäivän jälkeenkin kirjoitella kotosallakin liitutaululle :D

    VastaaPoista
  11. Hienolta näyttää! Mulla on sama valtava projekti odottamassa tekijäänsä. ;)

    VastaaPoista
  12. Tosi ihana! Yksinkertaiset diy-jutut on monesti niitä parhaimpia:)!

    VastaaPoista
  13. Liitutaulutarrasta on moneksi! :) Kiva muutos, parhaimpia on juuri sellaiset mitkä syntyy nopeasti mutta tuovat rutkasti kivaa ilmettä :)

    Ihanaa viikonloppua sinulle Laura! <3

    VastaaPoista
  14. Meilläkin, muttei yhtään noin hieno lopputulos :) Meillä on kodinhoitohuoneen ja eteisen lattiat juurikin tuollaisen väriset, ja en minä ole huomannut sitä mitenkään erityisen hankalaksi väriksi, meillä tosin ehkä sellaiset paljon enemmän mattapintaisemmat/epätasaisemmat ja huonompi valaistus :D

    VastaaPoista
  15. Tosi kiva, mä taidan matkia :)

    VastaaPoista
  16. Hyvältä näyttää liitutaulutarra! Tuo heti "sitä jotain" eteiseen. Itsekin voisin laittaa tarraa jonnekin :)

    VastaaPoista
  17. Tuo kyllä tosi kivasti ryhtiä eteiseen! Mitähän itse keksisi tuunata... :) Meillä roikkuu keittiön seinällä pieni liitutaulu, johon on kiva kirjoitella kauppalistaa. Heti kun huomaa jotain puuttuvan niin listalle vaan, jos kirjoittelisi paperille niin se olisi hetkessä hukkunut jonnekin.

    VastaaPoista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...